ŽGANJARSTVO ZAJEC – žganje iz lokalnih naravnih sestavin

Vizija Žganjarstva ZAJEC je skrb za kontinuirano kvaliteto naših alkoholnih pijač. Osnovne surovine, ki rastejo na domačih in bližnjih travnikih, travniških sadovnjakih in gozdovih so nam izziv, da iz njih in z znanjem in prakso pridelamo najboljša žganja: jabolčno, čilijevo, hruškovo, slivovo, kutinovo, nešpljevo, zeliščno, brinovo na jabolčni osnovi, borovničevec, zeliščni liker ter jabolčno z okusom melise. Simonova raziskovalna žilica, poigravanje s sadjem in novi izzivi vodijo k »rojevanju novih žganj«. V zadnjem letu smo »skuhali«: aronijino, bezgovo in borovničevo žganje. Sadje – borovnice, aronija in bezeg je pripravljeno in kuhano po tradicionalni metodi, to pomeni, da je 2 X kuhano. Pri tem je pomembno »ujeti« pravo razmerje, kar zahteva veliko znanja, potrpežljivosti in pokušanja. Redčenju žganja na pitno jakost sledi zorenje žganja, kar prispeva k razvoju harmoničnega okusa in vonja. Šele, ko je Simon popolnoma zadovoljen, pridemo na vrsto drugi pokuševalci.

Naša žganja so prejela že veliko priznaj in znakov kakovosti na Dobrotah slovenskih kmetij na Ptuju. Vsa naša žganja so pridobila certifikat Kolektivne blagovne znamke OKUSITI LAŠKO.

Spletna stran:
https://lasko.info/ponudnik/zganjarstvo-zajec-marinka-brezovsek-dopolnilna-dejavnost-na-kmetiji/

Kolektivna blagovna znamka “Okusiti Laško” je članica mreže Izvorno slovensko, ohranja in nadgrajuje gastronomsko dediščino območja, spodbuja trajnostni gastronomski turizem in lokalno samooskrbo ter poudarja pomen prehrane za zdravje. S sistemom podeljevanja pravice do uporabe certifikata kakovosti za prehranske pridelke in izdelke, rokodelske izdelke, jedi in pijače postrežene na gostinski način ter hiše gastronomije povezuje lokalne ponudnike in omogoča vrhunska doživetja.
Vabljeni k odkrivanju in okušanju najboljšega iz Laškega!

Spletna stran: https://lasko.info/okusiti-lasko/

Delite naprej ...