SOVEN – ekološki in naravni volneni izdelki

Podjetje SOVEN, d. o. o., iz Selnice ob Dravi, je odličen primer ekološkega družinskega proizvodnega podjetja, ki je uspelo združiti trajnostno poslovanje s kakovostjo in inovativnostjo. Ustanovljeno leta 1996, se podjetje osredotoča na predelavo neoprane in oprane ovčje volne v skladu z evropskimi uredbami in smernicami. Soven se je že pred leti, preden se je v Sloveniji začelo govoriti o krožnem gospodarstvu, usmerilo v proizvodnjo, ki izpolnjuje vse pogoje tega koncepta, kar dokazuje njihov strateški pristop k trajnostnemu razvoju.

Volna, ki jo Soven uporablja, ni le stranski produkt živali, ampak je dragocen vir, ki se ga da nadalje predelati. Soven odkupuje neoprano ovčjo volno od slovenskih rejcev, pri čemer letno odkupijo vsaj 70 % pridelane volne. To ne le prispeva k zaslužku rejcev, ampak tudi preprečuje obremenjevanje okolja, ki bi nastalo, če bi volno zavrgli.

Pomemben izziv za podjetje ni bil samo predelati ostriženo volno, ampak tudi izrabiti manjše količine volne, ki bi sicer predstavljale odpadek, v koristne izdelke za gradbeništvo ali vrtnarstvo. Soven se ponaša z visokimi standardi kakovosti, pri čemer kakovosten izdelek ni rezultat nadzora, ampak zavestnega in skrbnega procesa proizvodnje. Kakovost izdelka pri Soven ni prepuščena naključju, temveč je rezultat prizadevanja vseh zaposlenih.

Podjetje Soven s svojim znanjem, pogumom in zaupanjem kupcev in dobaviteljev uspešno prodaja svoje izdelke po vsem svetu, kar dokazuje, da ni razloga za sramežljivost ali nesamozavestnost. Zaposleni v podjetju delajo to, kar radi delajo, in imajo jasno strategijo ter scenarij za naprej, kar jih postavlja za vzor v industriji in dokazuje, da je mogoče združiti trajnost, kakovost in uspeh v poslovanju.

Spletna stran: https://www.soven.si/

Delite naprej ...