ŠKRATELJC – doživetja za družinski turizem

Zavod Škrateljc ustvarja izvirne, na zgodbah temelječe integralne turistične produkte namenjen kakovostnemu družinskemu turizmu. Ustvarjamo doživetja!
Ponujamo pestro izbiro stripov, pravljičnih slikanic in doživetij v naravi, ki obujajo zgodovino in dediščino, ter jo približujejo bralcem.
Po zgodbah iz slikanic so nastale pravljično-doživljajske poti, ki otrokom v naravi ponudijo posebno doživetje in enkratno dogodivščino.

Vse poti ponujajo nekajurno doživetje za družine in skupine otrok s spremljevalci, ki iščejo priložnosti za gibanje v naravi in sproščeno, otrokom prilagojeno spoznavanje novih krajev in njihovih posebnosti. Otroci za doživetje na pravljično-doživljajskih poteh potrebujejo knjižico in svinčnik, na cilju pa jih za uspešno opravljeno misijo vselej čaka zaslužena škratolovska nagrada.

Pravljično-doživljajska transverzala po Sloveniji združuje enajst družinskih doživetij v krajih po Sloveniji –  Pot pastirskih škratov na Krvavcu, Polhov doživljajski park (Polhov Gradec), Pot močvirskih škratov na Mali plac (Bevke), Pravljični Šumberk (Domžale), Smaragdna dogodivščina ob Ajdovskem zidu (Zaplana), Škratji Kras (Štanjel), Krškočara (Krško), Vilinski Homec (Homec), Zven zaklete grofice (Dobrova), Tempelj zmaja Lintverna (Vrhnika) in najnovejša odprta 1.aprila 2024 – Velikani Istre (Kubed). 

Obiskovalci, ki zbirajo žige osvojenih poti, v škratolovski izkaznici, prejmejo konec leta posebno škratolovsko nagrado!

Spletna stran: http://www.skrateljc.org
Facebook: https://www.facebook.com/skrateljc/?locale=sl_SI
Instagram: https://www.instagram.com/zavodskrateljc/

Delite naprej ...