KMETIJA PRKOFETL  – naravne čajne mešanice

Na naši kmetiji nastajajo naravni čaji in čajne mešanice izpod Šmohorja. Nabiramo tudi prostorastoča zelišča, ki jih zelo čutno vkomponiramo v naše hišne čajne mešanice

Gojimo industrijsko konopljo, meto, meliso, žajbelj, citronko, dobro misel, ajdo in še več rastlin, katere pobiramo ročno, sušimo na zraku in shranimo v primernem prostoru. Iz vseh rastlin potem delamo okusne čajne mešanice, katere so lahko namenske, za vsakdanje tegobe ali pa za kar tako, čajanke z družino ali za širši krog prijateljev. 

Izdelujemo tudi sadne namaze, vendar le iz domačega sadja, temu so tudi količine primerne. Na Zelenem sejmu bosta v ponudbi sliva in marelica. 

Prav tako imamo tudi domače mizarstvo za izdelavo manjših lesenih izdelkov. Tudi naše prodajno stojalo, ki ga boste videli je domače izdelave.

Skoraj z vsemi čaji in čajnimi mešanicami smo vključeni v kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško, hkrati tudi v modulu Izvorno Slovensko. Nekaj imamo tudi srebrnih in eno zlato priznanje Dobrote slovenskih kmetij 2021.

Spletna stran:
https://www.kmetijaprkofetl.com/

Kmetija Prkofetl je članica kolektivne blagovne znamke Okusiti Laško, ki na Zelenem sejmu predstavlja več svojih članov.

Kolektivna blagovna znamka “Okusiti Laško” je članica mreže Izvorno slovensko, ohranja in nadgrajuje gastronomsko dediščino območja, spodbuja trajnostni gastronomski turizem in lokalno samooskrbo ter poudarja pomen prehrane za zdravje. S sistemom podeljevanja pravice do uporabe certifikata kakovosti za prehranske pridelke in izdelke, rokodelske izdelke, jedi in pijače postrežene na gostinski način ter hiše gastronomije povezuje lokalne ponudnike in omogoča vrhunska doživetja.
Vabljeni k odkrivanju in okušanju najboljšega iz Laškega!

Spletna stran: https://lasko.info/okusiti-lasko/

Delite naprej ...