KENGURUJČEK VREČKO – poučna slikanica o varovanju okolja

Kako se naši najmlajši člani družin najraje učijo?
Skozi pravljice.

Hkrati so to eni izmed najlepših spominov na otroštvo – ko smo skupaj sedeli s starši na postelji ali na kavču in poslušali zgodbico, ki nam jo berejo, mi smo pa napeto spremljali skozi slikice v knjigi.

In ta zgodbica je nastala, ko sem nekega dne na sprehodu pobirala smeti in razmišljala, kako naj približam varovanje okolja tudi drugim. In v odgovor sem prejela tole zgodbico o kengurujčku Vrečku.

Kengurujček Vrečko je poseben kengurujček. Ima namreč veliko večjo vrečo na trebuhu kot ostali kengurujčki, zaradi česar je težko našel prijatelja. Vendar, ko je začel hoditi v šolo, je tam spoznal svojega najboljšega prijatelja – majhno želvico po imenu Samo. Želvak Samo je živel na plaži, kjer pa je nekega dne zaradi vseh odpadkov, ki jih ljudje mečejo v morje in na plažo, doživel nesrečo. To je kengurujčka Vrečka zelo razžalostilo, zato se je odločil, da bo očistil plažo vseh odpadkov. Na pomoč mu je prišla njegova velika vreča na trebuhu, kamor je lahko pospravil vse odpadke, dokler jih ni odložil v bližnji koš. In s tem njegovim dobrim dejanjem je postal pravi junak.

Torej skozi zgodbico otroci spoznajo, kako je pomembna strpnost do »drugačnih«, moč prijateljstva in pomembnost varovanja okolja.

Sara Emeršič, avtorica slikanice Kengurujček Vrečko

Spletna stran: https://www.kengurujcekvrecko.si/

Delite naprej ...