kmetija-kugovnik

Ekološka kmetija Kugovnik – izdelki v sožitju z naravo

Preteklost našega rodu je zakoreninjena globoko v zemljo in skalovje Zgornje Savinjske doline. Naši predniki so odgovorno in preudarno skrbeli za svoje domačije, ki so se raztezale vse od pobočij Raduhe do doline reke Pake. Ko sta čas in napredek v naslednjih stoletjih bliskovito spreminjala družbo, se je naša družina od zemlje odtujila in posvetila učiteljevanju. Tekom mirnih in razburkanih obdobij pa smo se skozi generacije vedno bolj zavedali, kako pomembno vpliva odnos do zemlje tudi na odnos do nas samih in sočloveka.

Danes smo tako že tretja generacija, ki na skupnem posestvu, sestavljenem iz več nekdaj tradicionalnih domačij, živi v sožitju z zemljo in naravo. Leta 2000 pa smo kot ena prvih kmetij v Sloveniji pridobili tudi certifikat ekološkega kmetovanja. A kmetovanje za nas ni samo nuja za obstoj, temveč je tudi vodilo, ki nam omogoča svobodnejše in plodnejše ustvarjanje tudi na naših naravoslovnih strokovnih področjih.

Odkrivanje novih znanj je še vedno ena naših ključnih vrednot, ki je prežeta z veseljem do dela na raznolikem posestvu.

Vodilo našega ekološkega kmetovanja je biti v sožitju z naravo. To dediščino so nam zapustili predniki, mi pa jo z odgovornostjo bogatimo in predajamo prihodnjim rodovom.

Spletna stran:
https://www.kmetijakugovnik.si/

Delite naprej ...

Še ostali razstavljalci ...