Deklice brez gnezda – zdravilna knjiga Danice Vidmar

Najboljše zdravilo za vaše srce, kožo, ledvice, jetra, pljuča … je vaš ODGOVOREN, a obenem SOČUTEN ODNOS DO VAS SAMIH.  Pot ni niti enostavna, niti premočrtna, a vredno se je podati na pot. Vabim vas v svojo zgodbo, ki naj vas ob podpori zapisanih spoznanj popelje v vašo zgodbo. Morda vam bo moja zgodba dala uvid, pogum, podporo ali le tolažbo. Da je knjiga zdravilna, si upam zapisati, ker so mi ganljivi odzivi bralcev povedali, da se jih je dotaknila in jim dala občutek, da niso sami. Med bralci moje knjige se je spletla navidezna vez – v 1300 knjižničnih izposojah lani in v potrebi po ponatisu letos jo berem. Ta vez je kot ogrlica, ki niza naše vsakdanje zgodbe, ki niso posnete na filmski trak, a zato niso nič manj pomembne. Za nas so najpomembnejše, saj so edine, ki jih na poti življenja lahko spreminjamo.

A za to potrebujemo podporo. Podporo, da bi zmogli opustiti občutek krivde, spustiti zamere (največkrat do najbližjih), da bi se (na)učili pogledati v svoje travme in bolečine, da bi se končno naučili izstopiti iz bolečih dram. Tako se (na)učimo lepo delati s seboj in tudi z drugimi in tako (so)ustvarjamo srčnejšo družbo.

Če pa že gradite širše družinske odnose, ki temeljijo na enakovrednosti, spoštovanju osebne integritete, ki temeljijo na osebni odgovornosti in empatiji, vam bo knjiga dala oporo in potrditev, da hodite po pravi poti. Na nas odraslih je, da prevzamemo odgovornost in širimo glas tega odgovornega vedenja – za prihodnost naših otrok, vnukov in prihodnjih rodov.

Spletna stran: https://www.vitalni-coaching.si

Delite naprej ...