AFRIKATJA – košare iz Gane


V Gani, na podeželju okolice mesta Bolgatanga, rokodelci izdelujejo košare, ki veljajo za enega najprepoznavnejših izdelkov iz Gane. Po mestu Bolgatanga so celo dobile ime: \”Bolga baskets\”. Izdelovalci košar so večinoma kmetje/ice, ki jim prodaja košar pomeni dodaten vir zaslužka. Vsaka tradicionalno in etično izdelana Bolga košara je skoraj povsem unikatna. Moški, predvsem pa ženske, za ročno pletenje uporabijo izključno naravne materiale, za izdelavo ene košare pa v povprečju porabijo od 2-4 dni. Pred nekaj leti sem se povezala z ganskimi rokodelci in zato so te edinstvene košare iz naravnih materialov na voljo tudi pri nas.

Z dekorativnimi košarami, košarami za shranjevanje, stenskim dekorjem ter košarami za rastline si lahko popestrite notranjost doma. Izdelki so za minimalistična in svetla stanovanja, če pa želite v svoj dom vnesti več živahnosti, pa za je na voljo nešteto barvnih kombinacij in prefinjenih vzorcev.

Naš najbolj zaželen produkt pa so nakupovalni cekarji, ki so izjemno trpežni in imajo dolgo življenjsko dobo. Odlikujejo jih drzne barve in praktičnost, uporabljamo pa jih ne le za na tržnico in v trgovino, temveč tudi za shranjevanje predmetov, za na plažo, piknike, sprehod v mesto in še in še.

Spletna stran: www.tunteya.eu
Facebook stran: https://www.facebook.com/afrikatjafashion
Instagram: https://www.instagram.com/afrikatja/

Delite naprej ...