Zgodbe iz Rečnikove hoste – poučne slikanice za otroke

Tokrat vam Zgodbe iz Rečnikove hoste predstavljajo dve zanimivi slikanici za otroke.

Preberite opise obeh slikanic.

SLIKANICA KOŠATOREPKA

Slikanica, z naslovom Košatorepka, je že tretja slikanica iz zbirke Zgodbe iz Rečnikove hoste, avtorice Karmen Kukovič in ilustratorke Nataše Majer.

V Rečnikovi hosti se znajde izgubljen in prestrašen živalski mladiček, ki ne ve kdo je, in h kateri živalski družini spada. Gozdne živali ga sprejmejo medse in mu skušajo pomagati ugotoviti, kdo je in kam spada. Do kakšnega spoznanja bo prišel živalski mladiček, vam bo ob branju razkrila slikanica.

VZGOJNO-IZOBRAŽEVALNA VREDNOST ZA OTROKE

Zgodba ima poleg leposlovne vrednosti še vzgojno-izobraževalno noto.

Zgodba pri otrocih spodbuja razvoj empatije, pomen prijateljstva in sodelovanja, sprejemanje drugačnosti in spodbuja k odgovornemu lastništvu hišnih ljubljencev.

Otroci skozi zgodbo spoznajo različna čustva, značilnosti posameznih gozdnih živali, razliko med gozdnimi živalmi in hišnimi ljubljenci ter značilnosti poletja v gozdu.

ZA VZGOJITELJE IN UČITELJE

Zgodba nudi ogromno možnosti za izpeljavo vzgojno-izobraževalnih tem za vzgojitelje in učitelje prve triade osnovne šole.

Zajema vsa področja kurikuluma, in sicer naravo, jezik, družbo, matematiko in umetnost.

Predvsem pa ponuja dve zelo pomembni sporočili za otroke; na temo odgovornega lastništva živali in o tem kako pomembno je biti to kar si.

DRUŽABNA IGRA SPOMIN

Slikanica vsebuje tudi družabno igro spomin, s katero bodo otroci še bolje spoznali glavno junakinjo zgodbe, Košatorepko.

VAŠ NAKUP JE TUDI DONACIJA ZA ŽIVALI ❤️

Od vsakega prodanega izvoda slikanice bomo donirali 1 evro za živali v stiski. Prejemnika sta Društvo za lepše mačje življenje Vojnik in Zavetišče Horjul.

Zahvaljujemo se našemu sponzorju, Zavodu Glas, ki bo omogočil to donacijo za živali. Več o našem dobrotniku najdete na spletni strani zavodglas.si.

SLIKANICA ZAJČEK IN PREMAJHNE HLAČE

Zajčkek ima zagonetko, ki ga je doletela, ko se je skupaj s prijatelji odzval vabilu na jesenski piknik. Do kakšnega spoznanja bo z njihovo pomočjo prišel, vam bo ob branju razkrila slikanica.

Živali iz Rečnikove hoste so vam na koncu zgodbe pripravile družabno igro Gibalni človek, ne jezi se, ob kateri se boste skupaj z njimi zabavali, razmigali in se tako pridružili njihovi dogodivščini.

Skozi pestro dogajanje v zgodbi, s personaliziranimi živalskimi liki, miselnimi izzivi in vzročno- posledičnimi odnosi, otroci spoznajo pomen vsakodnevnega gibanja in zmernega prehranjevanja, pomen prijateljstva in sodelovanja, prepletajo se različna čustva in sprejemanje drugačnosti. Hkrati pa spoznavajo značilnosti jesenske narave.

Avtorica zgodb, Karmen Kukovič, sem diplomirana vzgojiteljica predšolskih otrok s sedemnajstletnimi izkušnjami dela z otroki v vrtcu in avtorica še štirih knjižnih del.

Za prisrčne ilustracije pa je poskrbela priznana oblikovalka in ilustratorka Nataša Majer.

Vse slikanice iz zbirke, Zgodbe iz Rečnikove hoste,  so primerne za otroke od 4. leta starosti, otroke prve triade osnovne šole in za vse odrasle ljubitelje zgodb in družabnih iger.

S skeniranjem kode se prijavite na E- novice in si prenesete brezplačni Gozdni kratkočasnik za otroke.

Spletna stran: Zgodbe iz Rečnikove hoste
Instagram: https://www.instagram.com/zgodbeizrecnikovehoste/

Delite naprej ...