Stojnice z naravnimi izdelki, okusna rastlinska hrana, druženje in skupinski ogled dokumentarnega filma – to je bil Zeleni sejem 2019

Najprej je bil Zeleni planet, spletni iskalnik naravnih izdelkov in storitev, ki je na eno spletno povezal vrsto manjših spletnih trgovin zato, da uporabniki spleta in naravnih izdelkov hitro najdejo to, kar iščejo. Skupnost trgovin je hitro rasla in z veseljem smo sprejeli idejo, da naredimo družabno druženje ob dobri veganski hrani. To druženje je bilo tako prijetno, da se je prav na njem pojavila ideja, da bi ga razširili v sejem. Tako se je rodil Zeleni sejem.

Priprave sejma so nas navdušile. Pri načrtovanju smo se družili ob čaju in domačih dobrotah, veliko je bilo smeha, pa tudit resnega dela, saj nismo vedeli, kako bo prvi Zeleni sejem sprejet med vami. Hvaležni smo vam, da ste ga sprejeli tako lepo in da je bilo vse uspešno pripravljeno za prednovoletni Zeleni sejem 2019 na dvorišču pred trgovino Gnezdo v Šentvidu.

Ponudba na več kot 40 stojnicah z naravnimi izdelki je bila zelo zanimiva in pestra. Uživali smo v degustacijah rastlinske hrane in kljub prednovoletnemu mrazu je bilo razpoloženje na božično okrašenem sejmu odlično. Obiskovalci so si ogledovali in kupovali izdelke, jedli dobro hrano, si ogledali dokumentarni film o rezultatih skupnostnega dela in trajnostnega bivanja, sodelovali pri predavanjih in okrogli mizi, otroci so se učili sproščanja na jogi za otroke in poslušali zvočno pravljico. Izpeljali smo tudi dobrodelni srečelov, s katerim smo pomagali prijateljski trgovini Zelena japka, ki je nekaj tednov pred sejmom doživela požar. Zanje smo skupaj z razstavljavci, ki so donirali svoje izdelke in obiskovalci, ki so kupili srečke, zbrali več kot 500 €.

Navdušeni razstavljavci in obiskovalci nas tudi v koronskih časih niso nehali spraševati, kdaj bo naslednji Zeleni sejem. Želeli smo počakati na čas, ko se bomo lahko spet sproščeno družili in skupaj priredili nov Zeleni sejem z izdelki in storitvami, ki ustvarjajo prijaznejši, bolj zdrav in bolj zeleni svet. S sejmom želimo spodbujati ljudi, da uživajo v etičnem nakupovanju in jih navdihovati za bolj zdravo in svetlo prihodnost za vsa živa bitja.

Vabimo vas na spomladansko-poletni Zeleni sejem. Pridite nakupovat, se družiti, okušati pisano rastlinsko hrano, poslušati predavanja in delavnice. Pridite lepo preživeti dan v čudovitem okolju parka Škofijskih zavodov, 11. 6. 2022 od 10:00 do 18:00 v Šentvidu v Ljubljani.

Veselimo se srečanja z vami.

Ekipa Zelenega planeta

Fotoutrinki z ZELENEGA SEJMA 2019