veganski-prirocnik

Veganski priročnik za tradicionalne kuharje

Ste opazili, da Zeleni sejem podpira rastlinsko hrano? Verjetno ste opazili, saj barva in moč rastlin kar puhti od naših razstavljavcev. Vsaka miroljubna domača kuhinja pa ima svojo top kuharico, svoj priročnik. Poiščite Barbarin Veganski priročnik in se opremite s slastnimi veganskimi recepti. 

  • V knjigi je predstavljenih 100 barvitih, okusnih veganskih receptov brez glutena.
  • Vsi ti recepti NE VSEBUJEJO belih živil: bele moke, belega sladkorja in mleka.
  • Za pokušino pa bodo na Zelenem sejmu tudi mali prigrizki iz moje knjige.

Kaj pa imam v mislih pod nazivom »tradicionalni kuhar«? To so vsekakor vsi ljubiteljski pa tudi poklicni kuharji, ki bi radi klasične jedi svojih babic nadgradili z novimi veganskimi okusi in s tem zadovoljili vse večji krog tistih, ki iz različnih razlogov prisegajo na ta novi, zdravi in zanimivi trend prehranjevanja.

Jedi so namenjena tudi vsem, ki imajo zaradi glutena in laktoze težave z zdravjem. Govorimo o glutenski in laktozni intoleranci, alergijah, celiakiji in podobno.

Vsak začetek je težak, a upoštevajoč navodila, potrpežljivost in voljo do sprememb v kuhinji odpirajo vrata v svet povsem novih jedi, ki vas bodo navdušile, po drugi strani pa popeljale v zelenjavne in sadne obroke polnega in odličnega okusa. Zato verjamem, da bo na moj način pripravljena zdrava in lahkotna hrana kmalu postala vaša stalnica za vsaj kakšen dnevni obrok, pozneje pa zanesljivo tudi vse bolj pogosto …

Menim, da boste s temi jedmi kmalu navdušili tudi tradicionalne vsejedce.

Zavihaj rokave, zaveži predpasnik in se podaj v svet zdrave, predvsem pa okusne veganske kuhinje.

O avtorju – Barbara Kokelj:

Kot grafična oblikovalka sem na samostojni poklicni poti že dolgo in delujem na precej širokem spektru, pa tudi z oblikovanjem knjig, kar mi je zelo prav prišlo pri tej moji knjigi, saj sem vse –  vključno s fotografijami in vsemi fazami izvedbe – pripravila sama…

Ker je minimalistično oblikovanje s čistimi linijami že od nekdaj meni najbolj pri srcu, se verjetno to odraža tudi pri pripravi te knjige in jedeh v njej. Vsekakor sem knjigo oblikovala z mislijo, da so elementi, kot na primer osnovni izgled hrane, vabljivo pripravljeni obroki in prave kombinacije sestavin – seveda v sozvočju z odličnimi okusi – prava paša za oči in brbončice.

Sem zagreta ljubiteljska kuharica, a se s tem poklicno ne ukvarjam (čeprav sem že parkrat pripravljala  veganske obroke za večje število ljudi na mednarodnih joga srečanjih.

Kjuti je znamka v katero je prepletena SREČA, LJUBEZEN in LEPOTA. Pod rokami nastajajo male radosti, da bi osrečile nekoga ki za srečo ne potrebuje veliko. 

Spletna stran: www.veganski-prirocnik.si

Delite naprej ...

Še ostali razstavljavci ...