SLOVENKA – okusna brezmesna kulinarika

“Ko te domača hrana poboža,” na veliko piše na vratih lokala Slovenka
na Gosposki ulici, v katerem Magdalena Pec in ekipa
sodelavcev strežemo slovensko hrano na vegetarijanski, veganski in
brezglutenski način. Ponujamo pretežno vegansko in brezglutensko
hrano. Naša ponudba temelji na tem, da uporabljamo sezonska, lokalna
živila in da naše jedi in nekateri izdelki izhajajo iz tradicije. Od tukaj
črpamo naše ideje, ki pa jih potem moderno zapakiramo za današnji čas
in s tem dajemo tudi poudarek na diete, ki jih je danes vedno več in se
temu prilagajamo z našo ponudbo.

Na sejmu bomo ponujali:
– SOJIN GOLAŽ Z DOMAČIM KRUHOM,
– RAZLIČNE VRSTE ZAVITKOV OZ. ŠTRUDLOV,
– DOMAČE SLADICE (malinov brownie, hruškov kolač, cheesecake),
– PEKOVSKI IZDELKI (cimetove rolice, buhtlji)


Nekako sem že kot otrok najraje jedla pri svoji babici – pri obeh v bistvu –
in vemo, da vsi rečemo, da njihova hrana poboža dušo. In tudi jaz
osebno mislim, da ni hrana samo nekaj, da nas nasiti, ampak je to v
bistvu nekaj bolj intimnega, nekaj, kar nas hkrati tudi pomiri in nam da
tisto energijo, s katero kuhar oz. kuharica pripravlja to hrano. Zato je zelo
pomembno, s kakšnim načinom in namenom mi to hrano pripravljamo.
Če bi pogledali nazaj v čas, v zgodovino … tudi na območju Slovenije in
drugje, se včasih ni pojedlo toliko mesa in dandanes ga zaužijemo
absolutno preveč – vsaj po mojem mnenju. Na vsakem koraku je. Tako
da je bila to moja rdeča nit, da približamo ljudem tudi brezmesno
kulinariko, ki dejansko je prav tako okusna in ji nič ne manjka in v bistvu
so začimbe in zelišča tista, ki naredijo hrano zelo okusno, ne pa meso.

Povežite se z nami:

Delite naprej ...