samove-palacinke-1

Samove rastlinske palačinke

Za vse sladkouste in tudi tiste, ki to še niste, vas vabimo na stojnico s Samovimi palačinkami – posebnimi, slastnimi palačinkami, ki so narejene le iz rastlin in ne vsebujejo živalskih sestavin.
Na stojnici boste lahko pojedli vroče palačinke in tudi kupili že predpripravljeno mešanico za hitro pripravo palačink. To so, kot smo omenili palačinke, ki ne vsebujejo jajc, mleka ali drugih živil živalskega izvora niti pšenične moke ali drugih alergenov. Primerne so za vegane ter za ljudi, ki iz zdravstvenih ali kakršnih koli drugih razlogov ne uživajo jajc, mleka (mlečni sladkor, mlečni proteinski alergeni), pšenice ali drugih žit z glutenom. Za razliko od klasičnih palačink Samove rastlinske palačinke ne vsebujejo niti holesterola niti nasičenih maščobnih kislin.

Sestavine: koruzna moka, ajdova moka, čičerikina moka, lanena moka, sol, cimet. Palačinke so kljub odsotnosti jajc in mleka ustrezen vir beljakovin. Porcija dveh palačink, ki pokrije samo 17 % dnevnih potreb po kalorijah (pri povprečnem človeku na povprečni 2000 kcal prehrani), pokrijejo kar 25 % dnevnih potreb po proteinih in 28 % potreb po železu, 48 % po cinku itd…Primerne so za uživanje kot slana jed (priloga iz paprike, čebule, čičerike) ali kot sladka jed (namazane z marmelado ali čokolado).

Kdo pa je Samo? Samo Kreft je redni profesor na Fakulteti za farmacijo, strokovnjak za zdravilne rastline in zdravo prehrano ter sourednik portala www.lacna-bucka.com.

Samovim palačinkam pomaga tudi Lenka Puh, ki je socialna podjetnica z dolgoletnimi izkušnjami s področja ekologije, ergonomije in etičnega poslovanja. Je avtorica koncepta Dobro z dobrim in Krožne zgodbe

Spletna stran: www.trgovina.dobrozdobrim.si

Delite naprej ...

Še ostali razstavljavci ...