mali-plac

Mali plac za prihodnost – “Sveže. Zdravo. Lokalno.”

“Sveže. Zdravo. Lokalno.”

Le tri skope besede. A ubesedujejo resnično bogastvo. Bivanja in prehranjevanja.

Mali plac za prihodnost tvorita Ana in Špela, ki skrbita, da je pot z njive slovenskih (sezonsko hrvaških) kmetov do krožnika čim krajša. Na Malem placu se lahko oskrbite s sezonsko (ali hrvaško) hrano in pridobite naslednje prednosti:

  • Podpora slovenskim kmetom – prodaja izdelkov jim omogoča nadaljnje delo in izboljšave tega.)
  • Zmanjšanje ogljičnega odtisa – transport poteka izključno na mikro lokaciji.
  • Sezonska hrana – najboljša prehrana je tista, ki jo narekujeta okolje in letni čas.
  • Višja vsebnost vitaminov in mineralov – ker so izdelki pobrani z njive šele zjutraj, so resnično godni za uživanje. Gre za najboljši način, kako poskrbeti za svoje zdravje.
  • Poznavanje ozadja – kmetje so prisotni na prevzemnih mestih, zato z njimi vzpostavimo oseben odnos in jim lahko zaupamo svoje želje ali omejitve.
  • Prihranek časa in skoraj brezstičen prevzem – naročimo od doma in prevzamemo natanko tisto, kar posamezen kmet pripravi za nas. Hrana gre torej skozi ene same roke.
  • Skoraj ničelni odpadki – večina embalaže je vračljive.

Na malem placu imajo preprost sistem naročanja hrane preko naročilnic, ki jih objavljajo v FB v skupini Mali plac za prihodnost in pa preko mailing liste. V skupino se lahko včlanite sami, na mailing listo pa se prijavite preko obrazca http://eepurl.com/c7Kpub

Nove naročilnice se objavi vsak konec tedna.

Hrano prevzamete na prevzemnem mestu, kjer se zglasite pri vseh ponudnikih, pri katerih ste naročili. Ana in Špela vas bosta z veseljem vpeljali v sistem naročanja in prevzemanja.

Delite naprej ...

Še ostali razstavljavci ...