kmetija-ramovz-1

Kmetija Ramovž – naravi prijazna kmetija z Ježice

Seveda bo na Zelenem sejmu tudi zelenjava, saj smo vendar ljubitelji rastlinske hrane. Predstavila se bo kmetija Ramovž.

Kmetija Ramovž je naravi prijazna kmetija z Ježice v Ljubljani. Ata Milan s kmetije Ramovž skupaj s sinom Davidom in njegovo mlado družino sporoča: “Ko me je pred več kot 20 leti prijatelj navdušil nad pridelovanjem špargljev, sem v bližnji okolici kmetije hitro našel svoj košček narave, ki mi je prirastel k srcu. Tako še danes vsako jutro z veseljem negujem stik z naravo in vse bolj priljubljenimi zelenimi sadikami. Dobra lega in ravno pravšnja zemlja sta pomembna temelja, ki šparglje oskrbita s hranilnimi snovmi in bogatim okusom. Naša skrbno dodelana in stroga metoda integrirane pridelave pa jim vdahne še tisto piko na i, zaradi katere so šparglji s kmetije Ramovž znani po vsej Sloveniji.”

Najbolj cenjeni so sveži šparglji, ki pridejo na krožnik v 24 urah po obiranju. Sveže poganjke prepoznamo po tem, da so sočni in niso oleseneli. Več časa kot mine ob obiranja, večji del šparglja bo treba zavreči, ker oleseni. Na stojnici boste lahko kupili njihova zelena zdravilna čudesa – šparglje.

Spletna stran: Kmetija Ramovž

Delite naprej ...

Še ostali razstavljavci ...