kmetija-drnovscek

Kmetija Drnovšček – z upoštevanjem narave do najboljšega sezonskega sadja in marmelad

Goriška Brda so poleg odličnih vin, znana tudi po izredno kvalitetnem sadju, predvsem češnjah. Brda so bila že od nekoč znana po briških češnjah, saj so le te že davno nazaj vozili na Dunaj.

Naša domačija, kmetija Drnovšček, se nahaja na višje ležečem delu Brd v vasi Vedrijan, kjer se ob lepem vremenu ponuja pogled do morja proti jugu in alpskega sveta proti severu.

Vendar naša posest ni omejena samo na Brda. Leta 2000 smo uredili večjo strnjeno parcelo pri gradu Kromberk na Goriškem in posadili sadno drevje. Ta lokacija je že od nekdaj slovela po eni izmed najboljših leg, saj jo je že slavna rodbina Coronini uporabljala za sajenje sadja in vinske trte. Tako ima kmetija danes posest v dveh okoliših: Brda in Goriška.

Ugodni vremenski pogoji, rodovitna tla in pridne roke so že generacije nazaj naši kmetiji omogočile pridelavo različnih vrst sadja, predvsem češenj. Smernice kmetije Drnovšček so upoštevanje naravnih danosti in okolja v katerem delamo. Naše vodilo je uvajanje novitet in modernih pristopov v delovne procese, ob upoštevanju izročil in izkušenj naših nonotov.

Kot v preteklosti, je še danes kmetija pretežno sadjarsko usmerjena. Razpolaga z 10 ha intenzivnih sadovnjakov (od tega 2 ha oljčnikov) ter 9,5 ha vinogradov. Znanje, trud in ljubezen do zemlje nas pripeljejo do ponudbe kvalitetnega, dnevno svežega sezonskega sadja, kot so: jagode, češnje, marelice, breskve, hruške, fige, slive, kaki, kivi.

Sadje ponujamo sveže, nepredelano in skrbimo, da je čas od obiranja do potrošnika čim krajši. Naš cilj je ponuditi potrošniku primerno zrelo sadje, kajti le takšni sadeži so zdravi, okusni, dišeči in sočni.

Poleg sadja pridelujemo tudi ekološko ekstra deviško oljčno olje višje kategorije in ročno izdelane marmelade iz našega sadja.

Vsi naši sadovnjaki, oljčniki in vinogradi so vpisani v register nadstandardne kmetijske prakse KOPOP, vse sadje ima certifikat IZBRANA KAKOVOST Slovenije, poleg tega, pa imamo za oljčno olje in fige še certifikat EKO.

Spletna stran: www.drnovscek.si

Delite naprej ...

Še ostali razstavljavci ...