gozdni-bonton

Karmen Kukovič – Gozdni bonton

Vzgojiteljica predšolskih otrok, pisateljica in pesnica Karmen Kukovič, bo na Zelenem sejmu predstavila otroško slikanico Gozdni bonton in didaktično igro Pospravi odpadke. V prisrčni in poučni zgodbi se gozdnim živalim začnejo dogajati nenavadne nezgode. Ne mine dan, da se kateri od njih ne bi nekaj pripetilo. Medsebojno si pomagajo, ugotavljajo razlog in kdo je odgovoren za nastalo situacijo v gozdu ter skupaj najdejo učinkovito rešitev. Otroci bodo skozi zgodbo spoznavali značilnosti gozdnega življenja, njegove prebivalce in značilnosti pomladi ter pomen upoštevanja gozdnega bontona.

Skozi personalizirane živalske like in pestro dogajanje v zgodbi bodo spoznali različna čustva, pomen prijateljstva in sodelovanja, vzročno- posledične odnose in si krepili občutek za empatijo ter razvijali čut za odgovornost.

Predvsem pa bodo spoznali kako neodgovorno ravnanje z odpadki vpliva na naravo in njene prebivalce in se z didaktično igro naučili pravilnega ravnanja in sortiranja odpadkov.

Zgodba nudi veliko možnosti za izpeljavo vzgojno – izobraževalnih tem za vzgojitelje in učitelje prve triade OŠ in zajema naslednja področja kurikuluma; narava (ekologija), jezik, matematika in družba.

Spletna stran: Zgodbe iz Rečnikove hoste

Delite naprej ...

Še ostali razstavljavci ...