anjini-struklji

Anjini domači štruklji

Če ste (ali pa ŠE niste) ljubitelji dobrih, dobrih štrukljev, potem boste oboževali Anjino stojnico in Anjine domače štruklje. Anja je o svojih štrukljih zapisala:

“Moji štruklji se od tradicionalnih slovenskih razlikujejo po tem, da vsebujejo manj moke, a več skute. Uporabljam tudi manj sladkorja, vse pa je narejeno ročno. Testo zamesim z rokami in tudi razvaljam ga ročno. Edina naprava, ki jo imam, je mešalnik za maso za nadev, vse ostalo naredim “peš”.

Štruklje pripravim do te mere, da jih kupec samo še pogreje. To pomeni, da jih skuham, narežem, spakiram in zamrznem tako, da so med seboj ločeni in jih lahko pripravite le toliko, kot želite.

Poleg bolj eksotičnih, kot so recimo pomarančni, ter sezonskih, drobnjakovih in čebulno-prosenih, izdelujem tudi pehtranove, ajdove z orehi, veganske in z lešniki, mandlji in limonino lupinico. Najbolj vsestranski pa so seveda slani in sladki klasični štruklji, ki jih izdelujem tudi s pirino moko. Najbolj sem ponosna na veganske štruklje s špinačo in ročno skuhano čičeriko!

Zame so štruklji odlična priloga, z nekaj domišljije lahko postanejo fantastična glavna jed, sama pa se z največjim užitkom z njimi tudi posladkam.”

Spletna stran: www.anjinistruklji.si

Delite naprej ...

Še ostali razstavljavci ...